Backlink Nedir/Seo İçin ehemmiyeti - Blog Yağmuru

Haberler

Backlink Nedir/Seo İçin ehemmiyeti

Backlink Nedir

Backlink Nedir ?

Backlink rastgele bir sitenin anasayfasında veya başka sayfasında link yada banner paylasılmasına ve bu paylaşımdan sitenizin pagerank kıymeti yükselmesi olarak öğrenilen bir sistem'dir.

Kısaca özeti ise backlink bir site baska siteyi önermesidir.Böylece google da daha ön sıralara çıkar ve google sizi daha ivedi indexler.


Backlink Çeşitleri Nelerdir?


Backlink çeşitleri deyince usumuza iki tane ayrım gelir.Bunlar ; Dofollow ve Nofollow backlink olarak ikiye böler. Bunları detaylı bir biçimde görelim

Dofollow Backlink Nedir? Ne İşe Yarar?


Dofollow backlink evvelden hepsini kaplıyordu.Şimdi ise sosyal medyanın başka bir deyişle facebook,twitter yaşamımıza girmesinden sonra ikiye ayrıldı.Bunlarda dofollow ve nofollow'dur.
Dofollow google da aramalara direk tesir etmektedir ve çok ehemmiyetli bir backlink çeşitidir.

Bir dofollow örneği aşağıda verilmistir:

< a href=”http://www.x.com/”>DoFollow Backlink Örneği < / a>
< a href=”http://www.x.com/” rel=”dofollow”>DoFollow Backlink Örneği < / a>

Nofollow Backlink Nedir? Ne işe yarar?


Nofollow html'ye ilave edilecek bir kavramdır.Sitenizde rastgele bir yere link ilave edeceğiniz zaman bu linkin google aramalarında tesir etmesini istemiyorsanız bu nofollow yaftasını kullanmanız gerekir.Google dofollow tagına önemsediği gibi nofollow tagınada ehemmiyet vermektedir.Nofollow tagı dıs seo için ehemmiyetlidir.

Nofollow link örneği aşağıda verilmiştir:

< a href=”http://www.x.com/” rel=”nofollow”>NoFollow Backlink Örneği < /

Doğal Backlink Nedir? Nasıl Yapılır?


Natürel backlink nedir baslığının altında azıcık değinelim.Sonra Backlinkin seo ya tesirine bakalım.

Natürel backlink google aramalarda ve sitemizin tanıtılmasında ve google sitemizi iyi ve aktüel görmesindeki iyi bir sistemdir.Natürel backlink internet sitelerine,haber sitelerine,forum,sitelerine vb...gibi sitelere yorum yada mevzu ve ayrıca linkimizi paylaşarak dogal backlink kazanabiliriz.Google paylaştığımız linki görerek bu linke girer ve sayfamızı daha iyi indexler.

Backlink seo için önemi

Backlink Seo İçin Önemi


Backlink seo için ehemmiyeti çok fazladır.Bu ehemmiyet yukarıyada verdiğimiz bilgilerle eş kıymette olup seo'ya tesiri çok fazladır.Backlink sitenize her türlü katkı ve verim sağlar onun için sitenizie rastgele bir siteden backlink almaya çalışın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sitemizin içindeki bütün içerikler özgün olup kendimiz tarafından yazılmıştır.Kopyalanması yasaktır anlaşıldığında adli işlem başlatılacaktır.