Alexa Nedir ? Ne İşe Yarar ? - Blog Yağmuru

Haberler

Alexa Nedir ? Ne İşe Yarar ?

Alexa Nedir

Alexa Nedir ???

Alexa Amerika Birleşik Devletleri merkezli amazon şirketine ait bir sıralama ve seo taşıtları sunan bir işletme'dir.Bu sirket 1996 senesinde kurulmuş ve daha öncekine dair baya bilgiyi barındırmaktadır.Eski bir işletme olduğu için bilgi tabanı çok büyük ve güçlü'dür.

İnternette bulunan tüm siteleri emin kriterlere göre dünya ve kendi ülkesine göre sıralama yapan bir ölçüm sitesi veya seo vasıtayı denilebilir.Herhangi bir internet sitesi başka bir deyişle google yandex gibi arama motorları bu sitenin sıralamasına ve kıymetine bakarak dizinine ilaveler ve bu sistem internet kullanıcıları için çok ehemmiyetlidir.

Alexa sıralama yaptığı gibi ayrıca ziyaretçinin nereden geldiğini ve hangi sayfaları dolaştığını sayfada kaç dakika kalındığını ölçer ve sıralar.Bu sistemde webmaster'ların başka bir deyişle website idareyicilerinin en çok öneri ettiği siteler arasındadır.


Alexa Widget Kodu Ekle

Alexa En Çok Hit Alan Websiteleri

Alexa en çok hit ve ziyaretçi sürükleyen siteleri ve sıralamaları vardır.Alexa bu siteleri degerlendirip sıraya sokmuştur bu sırada alttaki linke tıklayıp görebilirsiniz.


Alexa Widget Kodu Nedir ?

Alexa widget kodu çok hoş ve verimli bir html kodu'dur.Alexa widget sizlere siteniz hakkında bilgiler verir ve sitenizde Türkiye veya Dünya sıralaması ve Alexa Rank rakamı gösterilir.

Altta vereceğim kodu sitenize ilave edin ve sitenize girdiğinizde alexa degerinizden haberiniz olsun.Her zaman alexa sitesine girmeniz gerekmez.Ayrıca sitenize ilave ettiğinizde no data diye yazı görürseniz endişelenmeyin.Sitenizi en yakın zamanda sıralamaya sokuyor.


Alexa sitesine girmek için linke tıklayalım.


NOT:Aşagıdaki kodları sitenize ekleyeceğiniz zaman bizim site linki yerine kendi sitenizin linkini yazmanız sitenizde aktif edecektir.

120x65 Alexa Rank Widget Kodu



<a href="http://www.alexa.com/siteinfo/blog-yagmuru.blogspot.com.tr"> <script type="text/javascript" src="http://xslt.alexa.com/site_stats/js/t/a?url=blog-yagmuru.blogspot.com.tr"></script></a>

120x90 Alexa Rank Widget Kodu


<a href="http://www.alexa.com/siteinfo/blog-yagmuru.blogspot.com.tr"> <script type="text/javascript" src="http://xslt.alexa.com/site_stats/js/s/a?url=blog-yagmuru.blogspot.com.tr"></script></a>

468x60 Alexa Rank Widget Kodu


<a href="http://www.alexa.com/siteinfo/blog-yagmuru.blogspot.com.tr"> <script type="text/javascript" src="http://xslt.alexa.com/site_stats/js/s/c?url=blog-yagmuru.blogspot.com.tr"></script></a>

Alexa Kalite Neye Göre Belirleniyor


Alexa Kalite Neye Göre Belirleniyor

Alexa bir sitenin niteliğini tanımlamak için bircok kriteri var ama siz bu kriterlere dikkat ederseniz yükselmeniz daha çok olacaktır.

  1. Sadık ziyaretçi
  2. Sitede geçirilen zaman
  3. Google hemen çıkma oranını düşürme

Sadık Ziyaretçi Nedir ? Kısaca Önemi ?

Sadık ziyaretçi demek başka bir deyişle aynı siteye değişik saat veya günde kezlerce girmek ve o sitede gezmektir ve böyle olan şahıslara sadık ziyaretçi deniyor.Önemi diyecek olursak bu sadık ziyaretçiler sizlerin sitenizin markalaşmaya doğru adım atması ve yeni ziyaretciler getirmesini sağlar.

Sitede Geçirilen Zaman

Sitede geçirilen zaman alexa için çok önemlidir.Ayrıca tek alexa icin değil öbür arama motorları için de aynıdır.Ziyaretçilerinizin sitede geçirdikleri zaman ne kadar çok çoğalırsa o kadar bu kıymet çoğalır ve arama motorlarında ve alexa da daha çok yer alırsınız.

Google Hemen Çıkma Oranı Düşürme

Bu sistemi de ne kadar düşürürsek bizler ve website idareyicileri için o kadar önemlidir.Alexa ve arama motorları bu sisteme çok önemsiyor ve sizlerinde bu vakaya çok önemsemesi gerekir.Mesela bir ziyaretçi sitenize girdi ve hemen ardından çok fazla zaman tüketmeden sitenizden çıktı.Bu sizin sitenizin iyi olmadığı anlamına kazanç arama motorların gözünde onun için çok ehemmiyetli basit gelsin.

Usunuza takılan sualleriniz varsa yorumlara yazınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sitemizin içindeki bütün içerikler özgün olup kendimiz tarafından yazılmıştır.Kopyalanması yasaktır anlaşıldığında adli işlem başlatılacaktır.