Resim Optimizasyonu Nedir? Nasıl Yapılır? - Blog Yağmuru

Haberler

Resim Optimizasyonu Nedir? Nasıl Yapılır?

Resim Optimizasyonu Nedir?Nasıl Yapılır?

Resim Optimizasyonu Nedir?

Fotoğraf optimizasyonu genel olarak sitemizin arama motorlarında üst sıralara çıkmasını ve ziyaretçilerinizin yazdığımız yazılarımızı görsel yoldan daha basit kavrayabilmesini sağlar.Webmasterlar başka bir deyişle site sahipleri bu mevzuyu itinayla yerine getirmesi gerekir.

Resim Optimizasyonunun Olumlu Yönleri:

  • Arama motorlarında üst sıralara çıkartır.
  • Yazılarınızı daha anlaşılır ve kumpaslı hale getirir.
  • Anlatmak istediğiniz mevzuları ziyaretçileriniz daha basit analar.
  • Site içi SEO faktörüdür.Doğru yapıldığı zaman trafiğinizi tesirler.
  • Site içinde hemen çıkma oranını az da olsa yasaklamış olursunuz.
  • Fotoğraflarınız arama motorlarının fotoğraflar başka bir deyişle görsel neticeler kategorisinden de ziyaretçi sürüklemiş olursunuz.

Resim Optimizasyonunu Yapmazsanız:

  • Arama motorlarında üst sıralara çıkmak güçtür.
  • Site trafiğiniz eksilir.
  • Hemen çıkma oranı çoğalır.
  • Yazılarınız basit anlaşılmaz.
  • Değişik siteler arasında 1:0 yenik başlarsınız.
  • Ziyaretçilerinizin dikkatini sürüklemez.


Resim Optimizasyonu Nasıl Yapılır?

Dostlar yavaş yavaş artık  fotoğraf optimizasyonu nasıl yapılıra geçelim.Aşağıdaki mevzuları tek tek açıklayarak anlatacağız.
  1. Resim İsimlendirme
  2. Resim Sıkıştırma
  3. Resim Boyutlandırma
  4. Resim Alt Etiket Yazma
Gibi konuları sizlerle tek tek açıklayacaz resimlerle anlatacaz.

Resim İsimlendirme

Öncelikle internetten indireceğimiz bir fotoğraf buluyoruz.Bu resimi indirmeden evvel ona ad vermemiz lazım.Resime sağ tıkladıktan sonra değişik kaydol çıkıyor ona tıklıyoruz daha sonra alttaki fotoğraftaki gibi geliyor.

Resim İsimlendirme

Dosya ismi yazan yerin sağındaki yerde mavili yeri silip fotoğraf neyle alakalıysa onu yazıyoruz.Daha sonra kaydete basıp çıkıyoruz.Bunu yapmamızdaki emel ,indirdiğimiz resmi sitemize yüklediğimizde arama motorları bu resmin neyle alakalı olduğunu kavramasını sağlıyor.Ayrıca sitenizin resiminizin linki doğru çıktığı için sizin lehinize olan bir vaziyet oluyor.

Resim Sıkıştırma

İndirmiş olduğumuz resmi adlandırdıktan sonra fotoğraf sıkıştırma sitesi var alta linkine vazgeçeceğim oradan tekerrür adlandırdığımız resmi ''yükleme''  diye bir buton var oraya tıklayarak fotoğrafımızı seçiyoruz.Daha sonra sıkıştırma bittikten sonra tekerrür o resmi indirip öbür mevzuya başka bir deyişle fotoğraf ebatlandırma mevzusuna geçiyoruz.


Fotoğrafları sıkıştımamızda ki emel sitemizin fotoğraf ebadını düşürmek ve seo açısından sitemizi kuvvetlendirmek emeliyle yapıyoruz.

Resim sıkıştırma sitesi: https://compressjpeg.com/tr/

Resim Boyutlandırma

Sıkıştırdığımız fotoğrafı sitemize eklerken boyutlandırmayı unutmamamız gerekir.

Resim Boyutlandırma

Yukarıyadaki gibi içeriğimizin ve sayfamızın vaziyetine göre resimimizi boyutlandırabiliriz.Resim ebatları 600x300 , 500x450 gibi ebat sayılarıyla fotoğraflarınızı boyutlandırabilirsiniz.Benim verdiğim ebatlar yalnızca örnektir.Sizler sitenize göre ya da istediğiniz ebatla resiminizi boyutlandırabilirsiniz.Fakat bu ebatlandırmayı sitemizde yazı yazarken ebatlamak gerekiyor.Resim içindeki html kodlarında ebat kodları olması gerekir.

Resim Alt Etiket Ekleme

Fotoğrafımızı boyutlandırdıp sitemize ilave ettikten sonra fotoğrafın üzerine tıklayıp özellikler butonuna bastıktan sonra alttaki gibi paketçikler geliyor.

BLOGGER

Blogger Resim Alt Etiket Ekleme

WORDPRESS

Wordpress Resim Alt Etiket Ekleme 
 Bu kutucukları resim ya da makaleniz neyle ilgiliyse onları yazıyorsunuz.

Dostlar bu yaptıklarımızı sitelerinize her fotoğraf yüklediğinizde yapmalısınız ki siteniz açısından iyi olabilsin ve seo,ziyaretçi,arama motorları açısından siteniz üst sıralarda yer alabilsin.Bazı dostlar yazacak ben yaptım üst sıralara çıkamadım diyecek ama üst sıralara çıkmak tek bu fotoğraf optimizasyonunu yapmakla olmayacak orijinal içerik yazmak,site içi ve site dışı linklerden faydalanmak gibi daha bir hayli mevzu sizleri yükseltmek için faktör olacaktır.

Diğer konularımızı takip etmeyi unutmayalım.Anlamadığınız konular olursa aşağıdaki yorumlar kısmına yazarak sizlere yardımcı olmaya çalışırız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sitemizin içindeki bütün içerikler özgün olup kendimiz tarafından yazılmıştır.Kopyalanması yasaktır anlaşıldığında adli işlem başlatılacaktır.