Hemen Çıkma Oranı Nedir? Nasıl Düşürülür? - Blog Yağmuru

Haberler

Hemen Çıkma Oranı Nedir? Nasıl Düşürülür?

Hemen Çıkma Oranı Nedir? Nasıl Düşürülür?

Hemen Çıkma Oranı Nedir?

Hemen çıkma oranı ziyaretçilerinizin sitenize girip sitenizde az zaman geçirme yüzdesine denir.Yani sitenize gelen bir ziyaretçi hemen o yazınızı okuyup başka sayfalarınızı okumaması ve sitenizden dağılmasına da denir.

Hemen çıkma oranı düzenlenmezse siteniz google ya da arama motorları tarafından sıralamalardan düşmenize neden olacaktır.Google ve arama motorları şöyle düşünüyorlar ziyaretçiler bu sitede durmadan çıkıyorlarsa site içini dolaşmıyorlarsa demek ki bu site bilgi açısından veya tasarım,içerik gibi mevzularda yetersizi var diyorlar.Hemen çıkma oranını düşürerek  hem arama motorlarında hemde ziyaretçiler açısından çok büyük bir mesafe katetmiş oluruz.

İyi Bir ''Hemen Çıkma Oranı'' Kaç Olmalıdır?

Hemen çıkma oranı sitelere göre başka bir deyişle site cinslerine göre değişiklik gösterir ama %50-60 hemen çıkma oranı iyidir.

Hemen çıkma oranı büyük sitelerde teknoloji,bilim,haber gibi sitelerde hemen çıkma oranı daha azdır%20-30 gibi.Zira site sahipleri ziyaretçilerin dikkatini sürükleyecek ve ziyaretçileri sitede yakalayacak içerikler yazmaktadırlar.Bizim altta söylediğimiz maddeleri uygulamışlar ve bu oranları alta düşürmüşlerdir.

Hemen çıkma  oranını düşürmek için yapmamız gerekenleri altta sizler için kumpasladık ve sizler için tek tek açıklayarak anlatacağız.

Hemen Çıkma Oranını Düşürme Yöntemleri

Hemen Çıkma Oranını Düşürme Yöntemleri

1-)Kaliteli İçerik Üreten Siteler

Nitelikli içerik üreten siteler genellikle muhakkak bir kısıma hitap ettiği için kullanıcılar da zamanla bu sitenin nasıl bir site olduğunu öğreniyor ve bu siteye aralıksız giriyordur.Bu sitelerde geziyor yorum yapıyor ve hemen çıkma oranı düşük oluyor.

2-)İlgili Gönderilere Bağlantılar

Yazılarınızda hangi mevzuyla alakalı yazı yazıyorsanız.O mevzu hakkında veya o mevzuyla alakalı başka sayfalarınıza link ya da fotoğraf yoluyla manipülasyon yapabilirsiniz.Böylece sitenize giren ziyaretçiler yazınızı okuduktan sonra,o linklere ya da fotoğraflara tıklayarak sitenizde döngü haline getirebilir böylece hemen çıkma oranını düşürebilirsiniz.

3-)Analiz Yapmak

Sitelerinize kaç şahıs giriyor,kaç şahıs çıkıyor,nerelerden geliyorlar,hangi mevzuları daha çok okuyorlar,hangi mevzuları daha çok beğeniyorlar bunların incelemesini yapmanız gerekiyor.İncelemesini yaptıktan sonra hangi mevzuları daha çok beğenip okuyorlarsa ya da hangi mevzularda arama motorlarında üstteyseniz o mevzuya daha çok ağırlık verip o mevzuda kendinizi geliştirip yazılar yazarak hem çıkma oranını düşürüp hem daha çok ziyaretçi kazanırsınız.

4-)Sade Ve Basit Tasarım

Tasarımınız ve temalarınız ne kadar sade ve anlaşılırsa o kadar sizler için artı bedel eder.Tasarımınızda ziyaretçiler herşey gözönünde bulunmasını ve temalarınızın kullanışlı olmasına çok dikkat eder.Sizler olsanız karmaşık,kullanışsız,kumpassız bir siteye girmek istermisiniz tabiki de istemezsiniz onun için sizlerde sitenizin temalarına ve kumpaslarına dikkat edelim.

5-)Mobil Uyumluluk

Sitenizin mobil geçimliliği de çok önemlidir.Sitelerimize tek bilgisayarlardan girilmiyor mobilden başka bir deyişle telefonlardan da giriliyor.Günümüzde artık mobilden sitelere girişler aşırılaştı %60 mobil girişler oluyor %50 de bilgisayarlardan girişler oluyor.Bunun için sitemizin mobile geçimli olması ziyaretçiler,arama motorları açısından önemlidir.Arama motorlarıGoogle,Yandex,Yahoo,Bing...gibi arama motorları mobil geçimliliğe önemsemektedir.

6-)Başlıklar Ve Açıklamalar

Başlıklar,içeriklerimiz,açıklamalarımız ziyaretçiler için çok önemlidir.Sizler başlıklara ve açıklamalara yanlış,kayıtsız ve ilgisiz,reel olmayan şeyler yazarsanız ziyaretçileri sitenizde bir dakika dahi tutamazsınız.Aynı zamanda arama motorları reel,doğru ve ilgili bilgilere umursayarak sıralamaları bunlara göre yapmaktadırlar.Başlıkları ve açıklamaları muntazam yazmaya dikkat edelim.

7-)Açılmayan Sayfalar

Mesela bir ziyaretçimiz seo kısmına tıkladı oradan backlink konusa bastı fakat sayfamız açılmıyor içerisinde rastgele bir komut yok ne yapacak ziyaretçi siteden çıkacak ve buda size eksi kıymet kazandıracak.Sayfalarımıza tek tek bakarak her ay kumpaslı olarak hakimiyet edelim sitelerimiz bir sayfadan dolayı ziyaretçi kaybetmeyelim.


8-)Yavaş Bir Site

Yavaş bir siteye sahip olmanız sizin için çok makûs bir durumdur.Ziyaretçiler sitelerin süratli açılması ve istedikleri içeriğe hemen erişmek istiyorlar.Yavaş bir siteye girmek için bekleyen ziyaretçi bekler bekler 5-6 saniye bekler gider.Bunun sebepleri sitenizde fotoğraflarınızın ebatları,site ebadı,sitedeki kodlar...gibi bir hayli mevzuları gözden geçirmeniz gerekecektir.

9-)Reklamı Booolll Olan Siteler

Bazı siteler reklamları mübalağa etirler kenarlara,içeriklere,popup tabelaları,tasarım üstü ve tasarım altına gibi her tarafa koymaktadırlar.2-3 tane olması yeterli ama bazı siteler her tarafına yerleştiriyorlar ve ziyaretçiler reklamlarla uğraşıp zaman kaybetmemek için sitelerinizden çıkıyorlar.Reklam mevzusunda şunu da söylemem gerekir ki lütfen nezaketsiz reklamlar koymayalım bu dahi insanların çıkmasına yeterlidir.

Arkadaşlar şunları söylemem gerekir ki sitelerimizdeki hemen çıkma oranını ne kadar aza indirmeye çalışırsak o kadar iyidir.Anlayamadığınız konu ve sormak istediğiniz soru varsa yorumlara yazmanızı sizlerden rica ederim.Takipte Kalın...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sitemizin içindeki bütün içerikler özgün olup kendimiz tarafından yazılmıştır.Kopyalanması yasaktır anlaşıldığında adli işlem başlatılacaktır.