Seo İle Google ilk Sıralara Çıkma Yöntemleri - Blog Yağmuru

Haberler

Seo İle Google ilk Sıralara Çıkma Yöntemleri

 Seo İle Google ilk Sıralara Çıkma Yöntemleri

Seo İle Google ilk Sıralara Çıkma Yöntemleri

Arama motoru optimizasyonu olarak öğrenilen SEO, Google üst sıralara çıkmak emeliyle web sitesinde yapılan çalışmalardır. Bu çalışmalar sayesinde web sitesi arama motoru ile geçimli olur ve bu geçimlilik neticesinde arama neticelerinde üst sıralarda yer alır. Bir nevi arama motoru tarafından mükâfatlandırılan platform, ne kadar kumpaslı ve tesirli SEO faaliyetlerine sahip olursa, arama neticelerinde ilk sayfada yer alma ihtimali o kadar çoğalır. Arama neticelerinde ilk sayfada yer alan platformların ise yoğun bir trafiği olur. Bu da web sitesinin bereketliliğini artırır. Google aramalarda üst sıralarda çıkmak için yapılan SEO çalışmaları kısaca üç değişik başlık altında araştırılabilir.

  • Site içi SEO çalışmaları,
  • Site dışı SEO çalışmaları,
  • Kullanıcı deneyimi, şeklindedir.
Öncelikle Google'da üst sıralara çıkma emeli güden bir web sitesinin site içi SEO çalışmalarını hakikatleştirmesi gerekir. Site içi SEO performansının çok iyi olması ve kumpaslı olarak sitede yer alan metinlerin ve görsellerin kumpaslı olarak aktüellenmesi gerekir. Böylece arama yapan kullanıcılar için en doğru ve kapsamlı bilgileri kapsayan bir platform oluşturulabilir.
Site dışı SEO çalışmaları ise web sitesinin dijital civarda nasıl göründüğü, haysiyetinin ne vaziyette olduğu, web sitesiyle alakalı yorumların pozitif mi yoksa negatif mi olduğu gibi mevzularda yapılan analizler ve faaliyetlerdir.

Google üst sıralara çıkmak için web sitesinin kullanıcı tecrübeyi ise hatasız olmalıdır. Süratli açılması gereken sayfalar, aynı zamanda mobil geçimli olmalıdır. Ayrıca sade ve kolay bir arayüze sahip olan web sitesinde kullanıcılar rahatlıkla site içeriğini dolaşır ve istedikleri harekâtları basitlikle asıllaştırır.

Bu üç SEO çalışmasına da itina gösteren ve bu mevzuda her türlü çalışmayı hakikatleştiren web sitelerinin, Google'da üst sıralara çıkmak için önlerinde hiçbir mani olmaz ve çok daha ulaşılabilir hale gelir.

Arama Motorlarında İlk Sırada Yer Almak İçin Ne Yapmak Gerekir?


Arama motorlarında ilk sırada yer almak için ne yapmak gerekir suali web sitesi sahiplerinin en çok merak ettiği mevzular arasındadır. Galibiyetli ve yararlı bir web sitesinin hakikatleştirmesi gereken en ehemmiyetli adım Google ilk sayfada çıkmak ve çok daha ulaşılabilir hale gelmektir. Bu sebeple Google'da üst sıralara çıkma usulleri web sitesi idareyicileri tarafından öğrenilmeli ve çalışmalar buna göre yapılmalıdır. Bunlar kısaca şu biçimde sıralanabilir:
  • Meta yafta olarak adlandırılan ve web sitesinin kod yapısında yer alan yaftalar kullanılmalıdır. Böylece Google arama motoru üzerinden kullanıcılara web sitesinin sayfalarıyla alakalı bilgi sunulur.
  • Google'da üst sıralara çıkmak için ne yapmalı sualinin en hoş yanıtlarından biri de günümüz mobil çağında duyarlı, mobil geçimli tasarımlara yer vermek ve süratlendirilmiş mobil sayfalara sahip olmaktır. Bu sebeple mobil kullanıcı tecrübesini geliştirmek oldukça önemlidir.
  • Galibiyetli bir kullanıcı tecrübeyi için web sitesinin açılma sürati oldukça yüksek olmalıdır. Bu sayede internet kullanıcılarına web sitesi çok daha cazip kazanç. Hem masaüstü hem de mobil üzerinden web sitesine giriş yapan şahısların memnuniyeti ancak süratli açılan sayfalar ile kazanılır. Kullanıcı memnuniyeti ise Google üst sıralara çıkma için büyük bir lüzumluluktur.
  • İçeriklerin en iyi biçimde oluşturulması gerekir. Ayrıca web sitesinin Google'da üst sıralara çıkma emeli için kullanıcıların alaka alanlarına göre SEO geçimli içerikler üretilmeli ve bu içerikler anahtar sözcüklerle zenginleştirilmelidir.
  • Anahtar kelime araştırması dikkatle yapılmalıdır. Bu noktada kullanılabilen taşıtlar mevcuttur. Bu anahtar kelime vasıtalarından fiyatlı ve fiyatsız olanları vardır. Fiyatsız demo versiyonları ile fiyatlı taşıtlar tecrübelenebilir.

Google'da Üst Sıralara Çıkmak için Kumpaslı Web Sitesi İncelemeyi Unutmayın


Web sitelerinin arama neticelerinde birinci sayfada yer alabilmesi ancak iyi bir kullanıcı tecrübeyi ve muhtemeldir. Kullanıcı tecrübesinin nasıl olduğunu kavramak için ise kumpaslı olarak web sitesinin incelemeyi yapılmalıdır. Bu sayede beceriksizler fark edilerek, bu mevzuda iyileştirme çalışmaları yapılabilir.

      Google'da Üst Sıralarda Yer Almak İçin Çalışma Yapmanız Gereken 5 Madde


      Entity Based Search
      Crawlability ve Indexability
      Site Sürati
      Zengin İçerik
      Mobil Geçimlilik

      Hiç yorum yok:

      Yorum Gönder

       
      Sitemizin içindeki bütün içerikler özgün olup kendimiz tarafından yazılmıştır.Kopyalanması yasaktır anlaşıldığında adli işlem başlatılacaktır.