Mobil Uyumluluk Nedir? Websiteler İçin Önemi Nedir? - Blog Yağmuru

Haberler

Mobil Uyumluluk Nedir? Websiteler İçin Önemi Nedir?

Mobil Uyumluluk Nedir? Websiteler İçin Önemi Nedir?

Mobil Uyumluluk Nedir? Websiteler İçin Önemi Nedir?


Mobil geçimli siteler, tam ekranlarda meselesiz görünebilmesi için ideal görsel, font gibi ayrıntılar göz önünde bulundurularak planlanan web sayfalarıdır. Geçimli menü yerleştirmeleriyle kuvvetlendirilen siteler, sayfalar arasında basitçe dolaşmayı sağlar. Mobil geçimli site modelleri yüksek süratli yapıdadır. Siteler her ekran ebadında bütün ekran görünebilir. Mobil aygıt yan çevrildiğinde de bütün ekran olma özelliğine gözetir.


Mobil makineler yaşamımızın bölmez bir parçası oldu diyebiliriz. Hemen herkesin bir uslu telefona, tablete vb. teknolojik aygıtlara sahip olduğu günümüzde bir hayli gereksinim artık bu makineler üzerinden sağlanıyor. Bu nedenle amaç kitleye masaüstü bilgisayarlara ek olarak, mobil makineler üzerinden erişmek kaçınılmaz oldu. Rastgele bir sitedeki rastgele bir sayfanın şayet yalnızca masaüstü kullanım için tasarımı yapıldıysa, bunun mobil telefonlarda veya tabletlerde kullanımı güç olabilir hatta muhtemel olmayabilir. Kullanıcılar mobil geçimli olmayan sitelerden hemen çıkıyor. Kullanıcı tecrübeyi açısından ehemmiyetli bir eksi puan olan bu gidişat ziyaretçiyi siteden soğutur ve müesseseye prestij kaybettiriyor.


Kullanılabilirliğin rahatça sağlanabilmesi için ise görsel tasarımın tüm aygıtlar düşünülerek geliştirilmesi, yazılım performansının tüm aygıtlar için iyileştirilmesi zorunludur. Bu biçimde mobil aygıtlar esas alınarak ortaya çıkarılan mahsuller, dijital çağda sisteminizin görünürlüğü açısından büyük ehemmiyet taşımaktadır.


Kendi Sitenizi Mobil Uyumlu Yapmak

Büyüyen teknoloji ve bağlantı alışkanlıkları, uslu telefon kullanımını daha da popüler hale getirir. İnternet trafiğinin ehemmiyetli bir kısmı da mobil siteler üzerinden hakikatleştirir. Son araştırmalara göre mobil siteler internet hareketlerinin takribî % 70′ini oluşturur. Pazar araştırmaları da insanların takribî % 50‘sinin yeni marka bulgusunu mobil makineler üzerinden yaptığını gösterir.


Mobil geçimli siteler, değişik işletim sistemleri, değişik ebatlardaki ekranlar için ayrı ayrı tasarım yapmanızı gerektirmez, zamandan ve emekten kazanmanızı sağlar. Responsive siteler daha basit idarenir ve farklılık yapılması çok daha pratiktir. Sitenin tasarımında yaptığınız farklılıklar, aktüellemeler tam makinelerde aynı anda etkin hale kazanç. Bu cins tasarımlarda mobil versiyon için ayrı bir subdomain almanıza da gerek kalmaz.

Web sitenizi mobile uygun hale getirmek istiyorsanız, tasarım düzeyinde mobil versiyonu düşünerek adım atmalısınız. Pek çok şahıs önceliği PC tasarımına verse de büyük ekran için hazırlanan tasarımı mobile optimize etmektense bütün tersini yapmak çok daha basit olacaktır. Sitenizin tasarımını minik ekranlı, mobil aygıtlar için ideal halde planlayarak başlayın.

Şayet halihazırda PC için optimize edilmiş bir web  siteniz varsa ve bunu mobil makinelere uygun hale getirmek istiyorsanız iki değişik usulden yararlanabilirsiniz. Bunlardan ilki online site çevirme hizmeti veren platformlardan yararlanmak. Web tasarımında çok deneyiminiz yoksa sitenizi bu hizmet aracılığıyla çok daha süratli ve basit bir şekilde mobil geçimli hale getirebilirsiniz.

Sitenin her ayrıntısını kendiniz yapmak istiyorsanız da bir eklenti kullanarak sitenizi mobil aygıtların kullanımına uygun hale getirebilirsiniz. Bu eklentilerin kimileri fiyatsız olsa da ehemmiyetli bir kısmı senelik emin bir fiyat karşılığında alınabilir. Eklenti kullanarak WordPress, Drupal ya da Joomla tabanlı web siterini mobille geçimli hale getirebilirsiniz.

Mobil Web Sitesinde Nelere Dikkat Edilmeli

Mobil telefon data kapasitesi yüksek ebatlı sitelerin yüklenmesini ihtimalsiz kılar. Web sitenizin mobil aygıtlarda yüksek performans göstermesi için tasarımında süratli yüklenecek elementlerin kullanılması gerekir. Mobil site imali esnasında siteye girecek kullanıcıların makinelerinin ekran ebadının değişik değişik olacağı göz önünde bulundurulmalıdır. Bu surattan daha elastik tasarımlara yönelebilirsiniz.

Yüksek performans ismine kullanıcı alışkanlıklarına uygun bir tasarım seçim edebilirsiniz. Misalin mobil aygıtlardan kullanıcınız daha sık dükkanınızın yerini açıyorsa menüde bu sekmeyi basit erişilir bir kısma koyabilirsiniz. Sitenize ait vurgulamak istediğiniz ayrıntıları scroll yapmadan görülebilir biçimde konumlandırın. Bu biçimde tertip ettiğiniz bir mobil sitesi kullanıcı arkadaşı özelliği sayesinde yüksek trafiğe sahip olur.

Tıklanacak kısımları parmak anatomini göz önünde bulundurarak tasarlamanYüksek performans ismine kullanıcı alışkanlıklarına uygun bir tasarım seçim edebilirsiniz. Misalin mobil makinelerden kullanıcınız daha sık dükkanınızın yerini açıyorsa menüde bu sekmeyi basit erişilir bir kısma koyabilirsiniz. Sitenize ait vurgulamak istediğiniz ayrıntıları scroll yapmadan görülebilir biçimde konumlandırın. Bu biçimde tertip ettiğiniz bir mobil sitesi kullanıcı arkadaşı özelliği sayesinde yüksek trafiğe sahip olur.

Mobil Site Google’da Avantaj Sağlar mı?

İnternet kullanıcılarının büyük bir çoğunluğunun mobil aygıt kullanımıyla, mobil web sitesi lüzumlu hale kazanç. Arama motorları da bu hakikati yadsımayarak algoritmalarında mobil aygıtlara uygun tertip etmeler yapar. Google’nın son algoritmasında eş özelliklere sahip, SEO geçimli standart web sitesi ve mobil geçimli özelliğe sahip site arasında öncelik responsive tasarıma aittir.

Aygıt model ve özellikleri değişse de aynı uzantıya sahip siteye kullanmanız, Google’ın site içeriğini daha basit idrak etmesine yaptığınız farklılıklar arama motorunda daha süratli netice verir ve indekslemesine destekçi olur Mobil web sitenizin performansını Google Speed Test taşıtını kullanarak tanımlayabilir, lüzumlu optimizasyonları yaparak arama motorlarında daha yüksek performans göstermesini sağlayabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sitemizin içindeki bütün içerikler özgün olup kendimiz tarafından yazılmıştır.Kopyalanması yasaktır anlaşıldığında adli işlem başlatılacaktır.